Pastor Mats

Måndagen den 8 mars

Jag tillhör dem som fortfarande har en pappersalmanacka. När jag tittade i min årgång 2020 såg jag detta. Denna veckan är det ett år sedan vi fick förändra församlingens verksamhet p.g.a. pandemin. Naturligtvis är detta inte mycket att fira. Ett år av grusade förhoppningar, ett ständigt uppskjutande av festligheter, samt många som har drabbats av svår sjukdom. Många av oss kommer att sätta extra värde på vanlig enkel social gemenskap när faran blåses över. Om vi hade vetat att covid-19 skulle drabba oss så länge, skulle vi förmodligen uppfattat det som olidligt. Nu får vi klappa oss på axeln och säga: ETT ÅR NÄRMARE SLUTET PÅ PANDEMIN.

På söndag kommer vi att fira digital gudstjänst & kyrkkaffe via zoom. Det är incheckning från 09.45. Gudstjänsten startar 10.00 och håller på i ca 30 minuter. Därefter går vi över till kyrkkaffet. Medverkande är: Markus Feidler piano, Tina Nelsson sång, Lena Lund textläsning och Mats Polsten kort predikan. Anders Nelsson sköter tekniken och Sören Lund är värd på zoom. Några få kan sitta i kyrksalen under gudstjänsten. Den som önskar detta anmäler sig till Mats Polsten. Vi är flera som gärna hjälper er med tekniken under veckan.

Klicka på länken nedan på söndag för att delta i gudstjänsten:

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 587 175 2843

Passcode: Lovisa2

Veckan som kommer:

Måndag 17.30 Spårarscout

Onsdag 16.00 Lek & korvgrillning på kyrkans baksida

Onsdag 18.00 Öppen kyrka med musik, enskild andakt & ljuständning

Söndag 10.00 Digital gudstjänst och kyrkkaffe via zoom

Andra korinthierbrevet kapitel 9, vers 8-10

Gud förmår ge er allt gott i överflöd, så att ni alltid har allt vad ni behöver och själva kan ge i överflöd till varje gott ändamål.

Det står ju skrivet: ’Han strör ut, han ger åt de fattiga, hans rättfärdighet varar i evighet.’

Han som ger säd att så och bröd att äta, han skall ge er utsäde och mångdubbla det och låta er rättfärdighet ge god avkastning.

Önskar er all en välsignad vecka

Mats Polsten

pastor