Pastor Mats

Tisdagen den 26 juli

Igår upplevde jag paradiset. Det var varken för varmt eller kallt. Jag omslöts av ljumma vindpustar från havet. Man behövde inte bada i havet för man var tvungen, utan ville. När solen under eftermiddagen blev lite väl stark, kunde jag sätta mig i  trädens skugga och läs en god bok. Detta upplevde jag omgiven av familj och vänner. Det var gott att leva. När jag kom hem till vår brunbrända gräsmatta så slog det mig, så här kan det inte alltid vara. Allt levande behöver variation. Vi behöver både regniga och soliga dagar. Det var med ett leende som jag hörde regnet smattra på taket vid midnatt.

Psaltaren psalm 89, vers 12-18

Din är himlen och din är jorden, du har grundlagt världen och allt den rymmer.

Du skapade norr och söder. Tabor och Hermon jublar över dig.

Din arm är full av kraft, din hand är segerrik och stark.

På rätt och rättfärdighet vilar din tron, nåd och trofasthet finns hos dig.

Lyckligt det folk som vet att hylla dig, Herre, de får vandra i ditt ansiktes ljus.

De gläder sig ständigt över ditt namn och jublar över din rättfärdighet,

ty du är deras styrka och glans

• I söndags avslutades Skärgårdslägret med en fantastisk gudstjänst. Glädje, Guds närvaro och mänsklig värme fick vi ta del av i överflöd. Flera av våra egna ungdomar var deltagare på lägret. Tack Tina & Anders Nelsson för ert engagemang.
  • 30/7 – 5/8 kommer 16 personer från vår scoutkår delta på lägret “Upptäckten” i Vårgårda.

Händer vecka 30 & 31

Onsdag  27/7 14.00 RPG´s sommarcafé i kyrkans trädgård

Onsdag 27/7 18.00 Sommarhäng

Söndag  31/7 18.00 Öppen kyrka med möjlighet till enskild andakt, ljuständning & enkel fika