Pastor Mats

Måndagen den 23 november

I dessa tider får man njuta av varje ljuspunkt man möter. I helgen fick jag låna Sebastians stora domkraft. Tillsammans med honom gick däckbytet som en dans. Idag när jag skottade upp kommunens eklöv för tredje gången denna säsong på vår parkeringen kom en stor sopmaskin. Chauffören signalerade att skotta ut det på gatan, vips fanns löven i fordonets innanmäte.  Igår skötte Lena & Bernt-Eije värdskapet för öppen kyrka. Med varmt välkomnade, vacker utsmyckning, samt med ett musik och bildspel som ledde en närmare Gud.

Under kommande helgs öppen kyrka kommer en värd tända ett ljus för varje person som kommer in i kyrkan och släcka desamma när man lämnar kyrkan. På så sätt kommer vi aldrig att överskrida max 8 personer i kyrkan samtidigt.

Om 8 ljus är tända när du kommer, kan du passa på och gå en adventsvandring på kyrkans baksida. Lena Lund har satt ihop den, tack Lena. På söndag kommer en eld att tändas vid grillplatsen och marschaller när det skymmer. Advents vandringen kommer att hänga under adventstiden och bytas ut till en ny lagom till jul.

Kyrkan är öppen för enskild andakt:

• Onsdag mellan 18.00 och 19.00

• Söndag mellan 10.00 och 12.00

• Söndag mellan 18.00 och 19.00

På onsdag klockan 19.00 är det bön och bibelsamtal via telefonkonferens. Meddela mig om du önskar nummer och inloggning.

Församlingen har nu en licens på zoom, videokonferens. Den andra advent kommer vi att pröva ett digitalt kyrkkaffe. Information kommer i nästa veckomejl. Tack Anders Nelsson för att du har ordnat med licensen.

Jag vill tipsa om ett bibelstudium med Åsa Molin som spelades in på Hönökonferensen i somras. Framöver hoppas jag vi kan mötas via zoom för ett samtal kring studiet. Bibelstudiet har 6 avsnitt. Här kommer det första.

Några tips när man ber enskilt:

• Be – Berätta för Gud vad du behöver få hjälp med och är tacksam över

• Lyssna – Gud talar genom våra tankar, medmänniskor och i bibeln

• Lyd – Gör det du blir påmind om, t.ex. ring personen som kommer i dina tankar

Till sist vill jag påminna om hur Gud ser på dig och mig

Herren, din Gud, bor i dig,

Hjälten och räddaren.

Han jublar över dig

i sin översvallande kärlek.

Sefanja 3:17

Jag vill önska er alla ett riktigt gott nytt kyrkoår

Er pastor

Mats Polsten